måndag 15 november 2010

Predika Ett Nådens År!

Året som Herren har valt

Herrens Ande är över mig,
ty han har smort mig
till att predika glädjens budskap
för de fattiga.
Han har sänt mig för att ropa ut
frihet för de fångna
och syn för de blinda,
för att ge de betryckta frihet
och predika ett nådens år från Herren.
(Luk 4:18-19)
Den 19:e versen är en av underrubrikerna som jag har på min hemsida högst upp. Vad menar Jesus med att predika nådens år? Det är den tidsperiod som bröt in i och med Jesus Kristus. Den Messianska tidsperioden. Nådens år. Då skulle människor bli frälsta och få sina synder förlåtna, botade från sjukdomar och befriade från demoner.
Jesus kom för att predika glädjens budskap. Det är evangelium! För vilka? För de fattiga. Han kom för att ropa ut frihet. För vilka? För de fångna. Likaså kom han för att ropa ut syn för de blinda och ge de förtryckta frihet. Den messianska tidsperioden! Då Jesu rike skulle bryta fram och han skulle vara Herre och regera!
Året som ligger framför oss kan också bli en tid av nåd. Då människor får möta Jesus, bli frälsta och få alla sina synder förlåtna. Bli botade, befriade och döpta i den helige Ande. Vi som Jesu Kristi lärjungar får förkunna och ropa ut ett nådens år från Herren. Denna nådens år gäller fortfarande.
För att människor skall kunna bli frälsta måste vi predika för dem. De kan inte komma till tro på Jesus om vi inte predikar för dem. Det är viktigt att de få höra Ordet, det underbara evangilet, budskapet om Jesus Kristus, Guds Son. Han kom hit för att frälsa syndare, bota och befria de fångna!
Låt oss göra ett beslut. Låt oss predika om Jesus. Själv har jag fattat detta beslut. Att jag alltid skall tala om Herren Jesus. Bara han är räddningen för alla människor.